Digtsamling: Tango suite

“… skrivna i samma anda som Maria Wines kärleksdikter.”

Johan P. Persson, forfatter bl.a. til  ‘En hyllning til Maria Wine‘ – Stockholm, 2002 om Sveriges store kvindelige lyriker, danskfødte Maria Wines forfatterskab. 5. marts 2019

Køb digtsamlingen ‘Tango suite’

Send en mail til kb@designco.dk  –  Så sender jeg dig et signeret eksemplar.

Din pris ved direkte køb fra mig er 150 kr. excl. forsendelse. 

Set til 179,95 kr. hos Saxo: https://www.saxo.com/dk/tango-suite_klaus-bjerager_haeftet_9788793141537

(men kan muligvis ikke længere bestilles via Saxo).

Pressemeddelelse

Digtsamling: Tango suite – om passion, intimitet, håb, længsel og tvivl

Bogforside til digtsamling 'Tango suite' m baggrundsbillede af skulpende vand.

Bogforside: ‘Tango suite’. Foto Stig Nørhald ©2019

’Tango suite’ er Klaus Bjeragers debut som digter. Der er tale om en personlig poetisk manifestation fra en sårbar indre dialog i en periode med tvivl på kærlighedens væsen.

Kan tango klinke en håbløs parrelation? Eller er det blot parterapi for åbent tæppe?
Digtene beskæftiger sig personligt med universelle tematikker som passion, tvivl, håb og længsel.

Fascinationen af tangoens sensualitet er varmt udtrykt i digtet ’Din juveler’. Af en dansende kvinde i digtet ’Draget om din mund’. Digtet ’Himmelporten’ er med sin tydelige erotiske reference udtryk for den lidenskab tangoen også vækker.

’Tango suite’ placerer sig med sin unikke sprogbrug i grænselandet mellem redigeret bekendelseslitteratur og digtning. Man behøver ikke være tangodanser for at læse med.

Bogen er en invitation ind i et poetisk og livsbekræftende spændingsfelt mellem danseglæde og maskulin/feminin sårbarhed.

Kåre Bluitgen, Forlaget TØKK, 18. februar 2019

At gå som om jeg mente noget med det!

Træningssko.

Uddrag af forordet

Skrevet i perioden oktober 2013 til marts 2014 – hvor min fascination af tangoens væsen fødtes samtidig med at jeg tog mine første tangotrin – begyndte en rejse ind i en for mig hidtil ukendt verden af dans, markant anderledes end den min mangeårige passion for ballet var kendetegnet ved.

Noget havde de to danseformer ikke overraskende til fælles. Tangoens og ballettens verdener deler universelle tematikker: kærlighed, tvivl, håb og længsel.

Jeg fandt hurtigt ud af, at mit forsøg i rollen som tangodanser adskilte sig væsentligt fra beskuerens af en balletproduktion.

At være på er så meget anderledes end at se på, og en ny og spændende måde for mig at være mand på: danseren.

Fascinationen indtraf øjeblikkelig ved min første enetime med en vidunderlig lærer, der næsten overbærende kommanderede mig rundt i en småsnusket øvesal i et forsøg på at få mig til at opdage min indre tangodansers intentionelle maskulinetet.

Var jeg faldet for tangoen uden hendes sensuelle gestik og eksotiske intonation? Det er svært at svare på, men mit motiv til at forsøge var akut

Jeg var nemlig på opfordring – sikkert som andre før mig – motiveret af tangoen som et sidste forsøg på at redde et forhold til en elskelig kvinde og passioneret danser. Tangoen gav kortvarigt håb, vækkede længsler, men cementerede det faktum at øjeblikket var forpasset. I den sammenhæng fungerer tango som parterapi par excellence.

Mødet med inspirerende undervisere, dansere, dansesalenes atmosfære og den allestedsnærværende mulighed for flirt blev ikke alene afgørende for forholdet men også for lysten til at reflektere i digtform over forsøget.

Tango er ikke for de sarte, men mange, inklusive mig, indfanges af den, kæmper med tvivl, følger håb, får glimtvis indsigt og fascineres af sensualiteten.I digtene holder jeg det oplevede ud i arms længde.

Det siges om tangoen at den består af en treenighed: de dansende, musikken og de, der ser på, nydende et godt glas Malbec.

Tango suite spejler dette i en blanding af bekendelseslitteratur og digtning, redigeret og anonymiseret omend i en anakronistisk form.

Jeg inviterer dig indenfor i dette spændingsfelt af danseglæde og maskulin/feminin sårbarhed.

Læs på må og få blandt de godt tres digte. Måske genkender du tilsvarende følelser og øjeblikke.

 

God fornøjelse

Klaus Bjerager, 2018©

https://www.facebook.com/events/420298922073256/