3.3: HVORFOR AUTORISATION OG REGULERING

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

[  Oversættelsen er ikke tilgængelig på Bloggen længere. Krydser fingre for at forlagsforhandlig falder på plads. ]

Kapitel 3

DU KAN IKKE KLARE DET ALENE

AFSNIT 3.3, s.191-206  HVORFOR AUTORISATION OG REGULERING

 

HVORFOR AUTORISATION OG REGULERING

 

Kort efter min attenårs fødselsdag, fik jeg mit kørekort.

For at jeg kunne få det, skulle jeg bestå to prøver: en skriftlig prøve og en praktisk prøve. Teori og praksis. Det var nødvendigt at studere til begge prøver. Dette var før internettet, så min far og jeg drog af sted til motorkontoret for at få en midlertidig voksen-med-ung-fører tilladelse og den skriftlige kørerprøveguide. (For god ordens skyld, det er den eneste gang jeg har været på motorkontoret, hvor jeg dengang tænkte, ”Jeg kan ikke vente, til jeg skal tilbage og tage køreprøven!”) De næste måneder, brugte jeg mine aftener på at studere køreprøveguiden og forsøgte at lære færdselsreglerne, hvad vejskiltene betød, og hvordan jeg skulle forholde mig til medtrafikanter, jeg skulle dele vejen med. Det var den letteste del. I weekenderne kørte min far mig til en stor tom parkeringsplads, hvor vi øvede parkering, tre-punkts vendinger, anvendelse af afvisningsblink, bremsning, og så øvrigt forsøgte at undgå at slå hinanden ihjel. …

 

29. september 2019© Klaus Bjerager

www.klausbjerager.dk

Leave a Reply