3.2: ARGUMENTER FOR FAGLIGE FÆLLESSKABER

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

[  Oversættelsen er ikke tilgængelig på Bloggen længere. Krydser fingre for at forlagsforhandlig falder på plads. ]

Kapitel 3

DU KAN IKKE KLARE DET ALENE

AFSNIT 3.2, s.180-191  ARGUMENTER FOR FAGLIGE FÆLLESSKABER

 

ARGUMENTER FOR FAGLIGE FÆLLESSKABER

En af de første ting jeg gjorde, da jeg havde modtaget mit første rigtige designhonorar, var at blive medlem af American Institute of Graphic Arts, AIGA.

 

(For de af jer, som bor uden for USA, så har dit land sandsynligvis sin egen organisation. For eksempel hedder det AGDA i Australien.) At melde sig ind føltes som noget helt specielt, det var en markering af en beslutning om, at jeg mente det alvorligt med dette at designe, og jeg var villig til at bruge en del af min indtægt på en faglig organisation. Som studerende blev vi opfordret til at se det som et mål, at kvalificere til at blive medlemmer af et fagfællesskab som AIGA. Alle vore undervisere var medlemmer. De afdøde designere, som vi alle sammen så op til, havde været medlemmer. De nulevende designere, som vi så op til, var alle medlemmer. Jeg så frem til selv at blive medlem. Det er menneskeligt, at hige efter at dele et fællesskab med de, som er som dig, og jeg havde fået at vide, at disse folk var min stamme. På det tidspunkt, var AIGA den førende faglige organisation for designere. Nogle mener fortsat, at det er det. Jeg er ikke en af dem.

Efter jeg havde meldt mig ind, ventede jeg ved postkassen, og jeg blev ikke skuffet …

 

25. september 2019© Klaus Bjerager

www.klausbjerager.dk

Leave a Reply