2.5: HVORNÅR ER DET TID AT SIGE FRA

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

 

[  Oversættelsen er ikke tilgængelig på Bloggen længere. Krydser fingre for at forlagsforhandlig falder på plads. ]

Kapitel 2

Hvad kan vi gøre for at løse problemet

AFSNIT 2.5, s.153-166   HVORNÅR ER DET TID AT SIGE FRA

 

HVORNÅR ER DET TID AT SIGE FRA

Den 3. september 2018 udgave Georgia Wells og Kristen Grind en artikel i The Wall Street Journal under titlen ”Twitter’s Long, Slow Struggle to Police Bad Actors.”

Artiklen kunne læses få dage før Twitter CEO Jack Dorsey var indkaldt til at møde foran Kongressen vedrørende mistænkeligt politisk indhold, persondata og almindelig upassende forretningsskik. (Ironien var ikke til at overse.) I henhold til artiklen, og som oplyst til artiklens forfattere af medlemmer af Twitters ledelse, ”Twitter agerer på dets brugere rapporter om datamisbrug, og følger en principbaseret reguleringspolitik, således, at beslutninger ikke træffes af et enkelt individ.

Når brugere bliver flagged (indrapporteret), sendes indberetningen i teorien til et team, som herefter træffer afgørelse om, hvorvidt indholdet og/eller brugeren skal have sparket. Men her foergår noget interessant. Ifølge artiklen, og med baggrund i interne kilder, så vetoer Jack Dorsey ofte teamets afgørelser og jeg citerer:

”I sidste måned, efter Twitters kontroversielle beslutning om fortsat at tillade den højreradikale konspirationsterrorist Alex Jones at forblive på platformen, havde Jack Dorsey fortalt en medarbejder, at han personligt havde omgjort teamets beslutning om at sparke Mr. Jones ud, i henhold til en person, som var bekendt med situationen.”

For at være fair, så blev Alex Jones i sidste ende smidt ud af Twitter kort efter førnævnte Kongreshøring. …

  1. september 2019© Klaus Bjerager

 

www.klausbjerager.dk

Leave a Reply