2.3: MONSTRENE VI BEKÆMPER

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

[  Oversættelsen er ikke tilgængelig på Bloggen længere. Krydser fingre for at forlagsforhandlig falder på plads. ]

Kapitel 2

Hvad kan vi gøre for at løse problemet

AFSNIT 2.3, s.121-139   MONSTRENE VI BEKÆMPER

 

 MONSTRENE BEKÆMPER VI

Den 21.april 2018 gik en attenårig kvinde til sin high schools afslutningsfest i Salt Lake City, Utah.

Der er med fuldt overlæg, at jeg ikke nævner hendes navn, hvilket snart vil være forståeligt. Denne beretning består både af noget, man kunne forudsige, og noget man kunne forvente. Lad os begynde med det, vi kunne forvente. Hun var hvid, og hvis du bare ved en lille smule om Salt Lake City, så er det helt forventeligt. Hun iførte sig en kjole, hun havde købt i den lokale genbrugsbutik. Ligesom 99 % af de, der går til deresa high shools afslutningsfest, så postede hun fotos af sig selv og hendes venner på de sociale medier, hvilket er hvad, de sociale medier er designet det til. Helt forventeligt.

Hun foretog sig også en anden forventelig ting, hvilket nogle af jer måske vil være uenige med mig om, det nu også var forventeligt. Kjolen hun havde købt i genbrugsbutikken og havde på til afslutningsfesten, og som hun postede fotos af, var en traditionel kinesisk qipao kjole. Upassende kulturel adaption! Det må man sige. Dårlig smag! Uden tvivl. Så hvorfor inkluderer jeg det blandt det forventelige. …

  1. september 2019© Klaus Bjerager

 

www.klausbjerager.dk

Leave a Reply