2.2: HVORDAN FORBEREDER VI OS PÅ SUCCES

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

[  Oversættelsen er ikke tilgængelig på Bloggen længere. Krydser fingre for at forlagsforhandlig falder på plads. ]

Kapitel 2

Hvad kan vi gøre for at løse problemet

AFSNIT 2.2, s.103-120  HVORDAN FORBEREDER VI OS PÅ SUCCES

 

VALG AF ARBEJDSPLADS

LAD OS BESKÆFTIGE OS LIDT MED DR. FRANCIS OLDHAM KELSEY

Hun var ikke designer. Hun har farmakolog og læge. Du har sandsynligvis aldrig hørt om hende. Faktisk fandt jeg hende tilfældigt på en Facebook side med navnet Folk du burde kende, men ikke gør. Siden havde ret vedrørende begge ting. Dr. Kelsey blev ansat af U.S. Food and Drug Administration (FDA) i 1960. Hendes opgave var at teste nye typer medicin, inden kunne frigives på det amerikanske marked. Tillad mig lige at gå ud af en tangent, for at fortælle, at i 1960 var det sandsynligvis ikke nogen let opgave som kvinde at have ansvar, selv når man var Dr. Kelsey, der havde et pletfrit renomme opbygget gennem en succesrig karriere som både forsker og underviser ved University of Chicago of South Dakota. Under sin research i forbindelse at finde en behandling for malaria, opdagede Dr. Kelsey, at nogle typer medicin var i stand til at passere gennem moderkagen, et opdagelse, som senere skulle vise sig at blive rigtig vigtig for historien.

Hun besad de kompetencer som FDA krævede, så jeg tænker, at hun var igennem en grundig interviewproces. Hun mødte en lille håndfuld mennesker. De stillede hende spørgsmål. Nogle af dem relevante, nogle af dem helt sikkert irriterende. Der var sikkert en, som spurgte hende, hvem der nu passede hendes børn, når hun gjorde karriere. …

  1. september 2019© Klaus Bjerager

www.klausbjerager.dk

 

Leave a Reply