2.1: VALG AF ARBEJDSPLADS – ultrakort uddrag

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

[  Oversættelsen er ikke tilgængelig på Bloggen længere. Krydser fingre for at forlagsforhandlig falder på plads. ]

Kapitel 2

Hvad kan vi gøre for at løse problemet

AFSNIT 2.1, s.87-102  VALG AF ARBEJDSPLADS

”Kan du se derovre, min ven Sancho, tredive eller fyrre velvoksne giganter? Jeg har til hensigt at slås med dem og slå dem ihjel.”

– Miguel de Cervantes, Don Quixote

VALG AF ARBEJDSPLADS

Kort efter præsidentvalget i 2016 deltog jeg i møder med tech personer, som ønskede at hjælpe non-profits.

Som så mange andre mennesker landet over, havde disse et ønske om at gøre en forskel. Det var helt igennem et prisværdigt initiativ. Jeg støtter de mennesker, som arrangerede det, de der deltog, men idet jeg om lidt kaster en spand vand i hovedet på dem alle, vil jeg undlade at nævne dem ved navn. Jeg er ikke et øjeblik i tvivl om, at alle havde de bedste intentioner – og det er helt sikker langt mere prisværdigt, end alle de, som aldrig kunne finde på at foretage sig en skid. Da folk gik rundt og netværkede og hilste på hinanden og fortalte, hvor de arbejdede, og hvorfor de var kommet, kunne jeg ikke undlade at bemærke en masse skyldfølelse. ”Jeg arbejder for Uber, så derfor giver det her rigtig god mening for mig.” Det var ikke sætninger fra mennesker, som havde planer om at lave yderligere godt arbejde, men sætninger fra folk, som skammede sig over det, de lavede som deres hovedbeskæftigelse.

Skåret ind til benet. …

  1. september 2019© Klaus Bjerager

www.klausbjerager.dk

 

Leave a Reply