1.4: ALLE DE HVIDE FYRE I LOKALET – ultrakort uddrag

Smadret af design

Om hvordan designere har smadret verden, og hvordan vi kan gøre det godt igen
af MIKE MONTEIRO

Copyright © 2019 by Mike Monteiro
US udgave: ISBN 9781090532084

Oversættelse af Klaus Bjerager, September 2019
NB: Oversætters forslag til referencelink under billede!

[   Jeg kan nu kun gøre oversættelsen tilgængelig på Bloggen i et kort uddrag. Du kan glæde dig til, at Ruined by Design en dag foreligger i bogform på dansk. Jeg vil – når jeg har afsluttet oversættelsen – kommentere hvert afsnit.  ]

Kapitel 1

Hvordan designere smadrede verden

AFSNIT 1.4, s.71-86  ALLE DE HVIDE FYRE I LOKALET

ALLE DE HVIDE FYRE I LOKALET

Den 21.marts 2006 sendte Jack Dorsey verdens første tweet: ”gør min twttr konto klar.”

Den 22. juli 2018 tweetede Donald Trump:

”Til Irans præsident Rouhani: TRU ALDRIG DE FORENEDE AMERIKANSKE STATER IGEN ELLER I VIL LIDE UNDER KONSEKVENSER I ET OMFANG SOM KUN FÅ GENNEM TIDERNE HAR LIDT. VI ER IKKE LÆNGERE ET LAND SOM FINDER OS I JERES DEMENTE RETORIK OM VOLD & DØD. TRÆD VARSOMT!”

(Trumps brug af store bogstaver.)

I tidsrummet på tolv år mellem disse to tweets er der sket noget, som er værd at undersøge. Men lad os indledningsvis undersøge, hvad der gik forud for den allerførste tweet, fordi den lagde fundamentet til, det som fulgte.

TWITTER og mit design studio, Mule, lå oprindeligt over for hinanden på samme etage i et nedslidt hul af en bygning i San Fransiscos SOMA område. Vi var gode venner med det oprindelig team, som byggede platformen. Deres mål var at bygge en platform, som gjorde det enkelt for folk at kommunikere med hinanden. Det var anstændige fyre – og det var problemet.

Det var bare en flok fyre. Helt præcist, det var en flok hvide fyre. …

7. september 2019© Klaus Bjerager

www.klausbjerager.dk 

Leave a Reply